Фонд ім. С.Баторія
Головна Події Консультації Про нас Проекти Партнери і донори Контакти
ПРО АСОЦІАЦІЮ
Одна только свобода способна обеспечить экономический и социальный успех - так считают члены Ассоциации "Общественные инициативы" и направляют свою деятельность на защиту основных прав и свобод человека, гарантированных Конституцией Украины. Оставайтесь с нами!
ФОТОАРХІВ

Останні події

Ближче до людей

Кіровоградська асоціація "Громадські ініціативи" розпочала проект по створенню органів самоорганізації населення в 4 громах Кіровоградського та Олександрівського районах. Вперше в житті проводила тренінг для мешканців села -10 осіб - прямо посеред села - біля розвалин сільського клубу! Це було в Омельгороді - маленьке село з 50-ма мешканцями в Олександрівському районі, 53 км від Кіровограда. Так близько від обласно центру і так далеко від цивілізації.

Автор: Любов Лук'янцева
26 Бер, 2014 20:32

Польські неурядові організації звертаються до українських ГО

З обуренням та жахом спостерігаємо за діями української влади, які направлені проти громадян своєї країни, які хочуть реальних змін у державі. Ми знаємо, що ви маєте прийняти багато важливих рішень у цей непростий час. Влада старається використати ваші багаторічні зусилля в побудові демократичної та відкритої світу України проти вас. Ви є співавторами кращої України, України про яку ви мріяли. Хочемо передати вам слова підтримки та солідарності. Польські неурядові організації

Автор: Польські неурядові організації
25 Сiч, 2014 14:08

Влада громада В РЕЖИМ ОДНОСТОРОННЬОГО РУХУ

23 вересня у приміщенн Федерац профспілок област в дбулося громадське обговорення на тему "Публічність прозорість орган в м сцевого самоврядування". ініціатором виступила асоціація "Громадські ініціативи".

Автор: Юрій ЛУКАШЕВСЬКИЙ
23 Вер, 2010 15:27

Більшість в керівних органах ТВК отримали партії влади Результати моніторингу ГО Опора

Більшість керівних посад у сформованих ТВК зайняли 6 партій з 47, які брали участь у розподілі.  Найпотужніше представництво голосів, заступників та секретарів ТВК у парламентської коаліції, яка в сумі отримала 1042 посади. В той же час, опозиційні парламентські партії забезпечили собі вдвічі менше керівних посад. Причиною нерівномірного поділу стали норми чинного законодавства, які передбачають призначення керівників ТВК Центральною виборчою комісією без переконливих та чітких критеріїв відбору. У зв’язку з тим, що територіальні комісії найближчі 5 років встановлюватимуть результати волевиявлення громадян на чергових та можливих позачергових місцевих виборах, ОПОРА занепокоєна такою незбалансованістю.

Автор: Ольга Айвазовська
22 Вер, 2010 16:00

Громадські активісти почали масштабне спостереження за місцевими виборами

За місцевими виборами пильно слідкуватиме громадськість. В Кіровоградській області  11-го вересня стартувала кампанія громадського спостереження за виборами до місцевих органів влади. Більше 40  громадських активістів в усіх районах області спостерігатимуть за перебігом виборчої кампанії та днем голосування.

Організатор громадського моніторингу - Громадянська мережа ОПОРА - неурядова, позапартійна і фінансово-незалежна мережа громадських активістів, яка має значний досвід спостереження за виборчими кампаніями.

Протягом наступних п’ятдесяти днів, спостерігачі «ОПОРИ» слідкуватимуть за демократичністю, законністю та прозорістю виборчого процесу в усіх регіонах країни, в тому числі й на  Кіровоградщині. Тут спостереження проводитимуть п’ять довготермінових спостерігачів, а також понад 40 короткотермінових спостерігачів, які працюватимуть безпосередньо у день виборів.

Окрім загального процесу спостереження за проведенням виборчої кампанії, активісти «Опори» аналізуватимуть виборчі програми та обіцянки кандидатів, а згодом інформуватимуть суспільство про їх виконання.

 «Кампанія ОПОРИ – це єдиний проект спостереження за місцевими виборами національного масштабу» -  зазначає регіональний координатор на Кіровоградщині Валерій Зборовський - «Загалом по Україні до спостереження за місцевими виборами вже залучено близько двохсот спостерігачів і ще 1 500 активістів спостерігатимуть за ходом голосування 31-го жовтня.»

 Протягом всієї виборчої кампанії, ГМ «ОПОРА» буде оперативно інформувати представників ЗМІ про всі і порушення, які будуть виявлені та зафіксовані громадськими спостерігачами.

Контакти координатора кампанії громадського спостереження в Кіровоградській області:

Валерій Зборовський, моб. тел.: 097-388-67-41, e-mail: vozbor.ukr.net

 

Автор: Валерій Зборовський
16 Вер, 2010 09:16

ОСОБЛИВОСТІ ВІД «ОПОРИ»

Про «Особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у Кіровоградській області» йшла мова на засіданні прес–клубу реформ в рамках проекту громадської мережі «Опора», яка діє за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Автор: Юрій Лукашевський.
14 Чер, 2010 15:12

РІШЕННЯ ВЛАДИ – НІКУДИ БЕЗ ГРОМАДИ

За останні роки Кіровоградська міська рада і її виконавчий комітет, нехтуючи інтересами територіальної громади, розпродали за заниженими цінами комунальну власність. Зокрема, готель «Європа», приміщення міської стоматологічної поліклініки, центральний ринок, торговельні комплекси, магазини, приміщення шкіл, дитячих дошкільних закладів. Внаслідок таких дій громаді міста Кіровограда завдано значних матеріальних збитків, вона втратила право на об’єкти комунальної власності. До місцевого бюджету не надійшли значні суми коштів. Без врахування думки і інтересів громадян міста, стратегічно важливі об’єкти: «Теплокомуненерго», «Кіровоградводоканал», Кіровоградська ТЕЦ, дендрологічний парк «Парк культури і відпочинку», були передані в оренду на 49 років комерційним структурам. Без достатнього фінансово-економічного обґрунтування в декілька разів підвищені тарифи на комунальні послуги. Залишається гострою проблема з постачання питної води та її якості. Практично закритою є процедура виділення земельних ділянок у власність або користування. Вказані проблеми є наслідком – непрозорості органів перед територіальною громадою, відсутності дієвого громадського контролю.

Автор: Ксения Волкова
25 Сiч, 2010 15:00

«Початок вступної кампанії до вищих навчальних закладів в Кіровоградській області.

7 липня 2009 року о 9 годині в приміщенні Кіровоградського міського виконкому (кімната 126) Кіровоградська Асоціація «Громадські ініціативи» в рамках проекту ГМ «Опора» проводить прес-конференцію на тему: «Початок вступної кампанії в Кіровоградській області."

07 Лип, 2009 10:44

Державна податкова адміністрація у Кіровоградській області

Призначено першого заступника ДПА в області начальника управління податкової міліції

Автор: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян
23 Бер, 2009 09:48

Люди за чертой закона: шанс на исправление

Совсем неженской, сложной работой с людьми, которые однажды переступили черту закона, приходится заниматься сотрудникам Кировоградского горрайонного отдела криминально-исполнительной инспекции при Управлении Департамента Украины по вопросам исполнения наказаний в Кировоградской области, большинство которых – женщины.

Автор: Анна Иванова
26 Лют, 2009 11:34

ОСТАННІ ПОДІЇ
26.03.2014

Ближче до людей

Кіровоградська асоціація "Громадські ініціативи" розпочала проект по створенню органів самоорганізації населення в 4 громах Кіровоградського та Олександрівського районах.
Детальніше

25.01.2014

Польські неурядові організації звертаються до українських ГО

З обуренням та жахом спостерігаємо за діями української влади, які направлені проти громадян своєї країни, які хочуть реальних змін у державі.
Ми знаємо, що ви маєте прийняти багато важливих рішень у цей непростий час.
Влада старається використати ваші багаторічні зусилля в побудові демократичної та відкритої світу України проти вас. Ви є співавторами кращої України, України про яку ви мріяли.
Хочемо передати вам слова підтримки та солідарності.

Польські неурядові організації
Детальніше

23.09.2010

Влада громада В РЕЖИМ ОДНОСТОРОННЬОГО РУХУ

23 вересня у приміщенн Федерац профспілок област в дбулося громадське обговорення на тему "Публічність прозорість орган в м сцевого самоврядування". ініціатором виступила асоціація "Громадські ініціативи".
Детальніше

РОЗСИЛКА
Відписатися

ЛІЧИЛЬНИКИ ТА РЕЙТИНГИ
Кировоград - Каталог предприятий - Государство и общество

HOME MAIL MAP © 2008 Громадські ініціативи. Усі права збережено.
Дата останньго оновлення сайту: 5 травня 2008 року.